Telefoon

06-51051267

Email

annetlusink@hotmail.com

Dit is een natuurgeneeskundige behandeling.

Op de voeten bevinden zich reflexpunten. Elk punt staat in verbinding met een lichaamsdeel of orgaan. Door druk op dat punt uit te oefenen wordt het corresponderende lichaamsdeel beïnvloed. De voetreflextherapie heeft een ontspannende en helende werking en heeft een positieve invloed op heel veel lichamelijke klachten.

Blokkades worden opgeheven, waardoor het lichaam in staat is zichzelf te genezen.

Het is een holistische geneeswijze. Dat wil zeggen dat er steeds wordt uitgegaan van de samenhang tussen lichaam en geest.

De gedachte achter voetreflexologie is dat ziek zijn een signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Belangrijk is om hierin een goed evenwicht te vinden.

Voetreflex kan je hierbij helpen. Maar je hoeft geen klachten te hebben om voor een voetreflexbehandeling te kiezen. Het werkt ook preventief en ontspannend.

Ieder mens heeft een natuurlijk vermogen om tot genezing te komen. De voetreflex richt zich op het herstel van dat natuurlijke vermogen.

Ons lichaam kan door verschillende oorzaken uit balans raken. Dit kan gebeuren door voeding, stress, hormonen of emotionele omstandigheden. Duurt deze onbalans te lang dan zullen er uiteindelijk blokkades, in de vorm van lichamelijke klachten ontstaan.

Het resultaat van deze behandeling is dat de mensen gaandeweg de behandeling ontspannen worden, ze voelen dat er echt iets in hun lichaam gebeurt.

De doorbloeding zal toenemen. Daarbij kun je na of soms al tijdens een behandeling reageren. Dit is een teken dat jouw lichaam druk aan het werk is.

Enkele reacties die je kunt ervaren zijn:

  • Gapen, slaperigheid, rommelende darmen, spierpijn, warmte …..

Hoe je lichaam reageert verschilt van persoon tot persoon. Overigens is dit van tijdelijke aard.

Uiteindelijke zorgt een voetreflexbehandeling ervoor dat je weer in balans komt wat je vitaliteit ten goede komt.

Deze behandeling is een weldaad voor lichaam en geest.

De linker voet heeft betrekking op de vrouwelijke eigenschappen, gevoelsmatig, relationeel en verbinding met je onderbewuste.

De rechter voet staat voor je mannelijke eigenschappen, praktisch, verstandelijk en verbinding met bewustzijn.